Aanwinsten

Nieuwe aanwinst: DVD-serie over de Meidagen 1940

Het Legermuseum heeft als presentexemplaar de vijf-delige DVD-documentaireserie Die Vijf Dagen In Mei 1940 ontvangen. Medewerkers van het Legermuseum hebben aan deze serie meegewerkt.

De serie behandelt de invasie van het Duitse Leger in Nederland tijdens de meidagen van 1940. Dit doet zij aan de hand van volgende onderwerpen: de strijd in Limburg, rond de Grebbeberg, en bij de Wonsstelling in het Friese Wons, daarnaast  de slag om Den Haag en (uiteraard) het immense bombardement op Rotterdam.
Voor elke documentaire is er een andere documentairemaker aangetrokken, waaronder Tonko Dop en Heddy Honigmann (bekend van de bekroonde documentaire Crazy). De serie is eerder door de NTR en VPRO op de televisie vertoond.

Herinneringen aan vuur : het bombardement op Rotterdam / documentairemaker Heddy Honigmann ; Lagestee Film B.V. : Source 1 Media B.V.  (exemplaarnr 00279654)
De Verloren overwinning : de slag om Den Haag / documentairemaker Tonko Dop ; Lagestee Film B.V. : Source 1 Media B.V.  (exemplaarnr 00279653)
Helden zonder glorie : de strijd rond de Grebbeberg / documentairemaker Hans Pool ; Lagestee Film B.V. : Source 1 Media B.V.  (exemplaarnr 00279651)
De Waarheid van Wons : de strijd in het Noorden / documentairemaker Thom Verheul ; Lagestee Film B.V.. : Source 1 Media B.V.  (exemplaarnr. 00279652)
Daar komen de buren : een strijd in Limburg / documentairemaker Hans Heijnen ; Lagestee Film B.V. : Source 1 Media B.V. (exemplaarnr. 00279651)

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

link naar legermuseum