De vragen die u stelde

Kunt u deze drie uniformen identificeren?

 Wij zijn erg benieuwd of u de uniformen kan identificeren. De vragen die we erg interessant vinden zijn: wat is het krijgsmachtdeel, wapen/dienstvak, onderdeel, regiment? Wat is de rang die van de uniformen te lezen is? Het slot van de riem van de militair op foto 3 laat het cijfer 7 zien, is dat een regiment? Wat voor type wapen heeft hij aan zijn riem? Wanneer zijn de afgebeelde uniformen en wapens gebruikt? Kortom, we zijn geïnteresseerd in zoveel mogelijk informatie. Met deze informatie zouden we erg graag verder onderzoek verrichten in het Nationaal Archief. We denken dat de afgebeelde officier mogelijk de in 1873 gestorven Hessel Anema is (uit genealogie de enige bekende officier).

Antwoord

De eerste foto (1) laat een tweede luitenant zien in een uniform gedragen vanaf 1890. De knopen en biezen geven het dienstwapen aan. De kleur van de bies is helaas in deze zwartwitopname niet te zien. Gladde knopen geven het wapen van de infanterie aan. Waarschijnlijk gaat het hier ook om het wapen der infanterie.

Foto twee (2) laat wederom een uniform zien dat werd gedragen vanaf 1890, de rang is niet te zien. Waarschijnlijk gaat het hier om een soldaat.

De derde foto (3) laat een soldaat zien in het uniform gedragen vanaf 1890 voorzien van onderofficierssabel model 1895. De 7 staat voor het 7e regiment infanterie.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

link naar legermuseum