Evenementen

Lezing: De Angola missie – door majoor bd Bart Richters

Iedere eerste donderdagochtend van de maand geeft een militair-historisch deskundige een lezing over een interessant militair-historisch onderwerp.

Majoor bd Bart Richters spreekt donderdag 5 april over de Angolamissies. Hij werd in 1992 uitgezonden voor een periode van zes maanden als VN-waarnemer naar Angola (West Afrika). Hij vertrok op 8 december 1992 om deel uit te gaan maken van rotatie 4 van de vredesmissie Unavem II. Zijn lokatie was een z.g. outstation  in Chingongo, een gehucht bestaande uit een stuk of honderd grashutten gelegen in de centrale regio tussen Huambo en Lobito. Na een maand op deze tweemanspost in de jungle barstte de burgeroorlog weer in alle hevigheid los.  Op den duur werd verder werken als waarnemer levensgevaarlijk en hij moest, samen met veel collega’s, het land noodgedwongen verlaten. Het zich in veiligheid brengen werd de langste dag van zijn leven….

De lezing begint om 10.00 uur met koffie, en eindigt om 11.30 uur. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het museum bekijken.

U kunt zich aanmelden via communicatie@legermuseum.nl onder vermelding van “lezing 5 april″
Kosten: kaartje museum of gratis met museumkaart, defensiepas, veteranenpas, postactievenpas, vriendenlidmaatschapskaart of studentenkaart

Natuurlijk kunt u zich ook voor meerdere lezingen tegelijk inschrijven. De volgende lezingen voor het programma van 2012 zijn al bekend:

Donderdag 3 mei
Spreker: Hans van Lith.
Onder de titel ‘Hongerwinter in de wolkenkrabber’ haalt hij herinneringen op aan de Hongerwinter: een bijzondere en barre periode.

Donderdag 7 juni
Spreker: Mr. Gijs Scholtens.
In 2007/2008 is hij gedurende totaal zeven maanden uitgezonden als reserve-officier om binnen het Provinciaal Reconstructie Team van de Taskforce Uruzgan in Afghanistan een bijdrage te leveren aan het herstel van het Afghaanse justitie apparaat. Een lezing over zijn ervaringen, en het nut van onze inspanningen in Afghanistan.

Donderdag 6 september
Spreker: Jacques Bonewit.
De heer Bonewit werkt bij de Rotterdamse Douane in het laboratorium voor praktische vernieuwingen en zal spreken over niet militaire overheidsbewapening.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

link naar legermuseum