Boek van de maand

Boek van de maand januari : Laat je vallen…

Laat je vallen...ex.nr. 00271348

De bibliotheek van het Legermuseum krijgt regelmatig mooie schenkingen. De schenking van de heer Heij is er zo een. De heer Heij heeft in 2006 ongeveer 800 boeken, tijdschriften en artikelen aan het museum geschonken. In het kader van het project ‘Inhalen achterstanden registratie’ is de gehele schenking nu geregistreerd en raadpleegbaar via website van het Legermuseum.

Het betreft  boeken met onderwerpen zoals dienstweigeren, de wet gewetensbezwaar en dienstplicht in het algemeen. Tevens zitten er diverse publicaties van de Algemene Vereniging van Nederlandse Militairen (AVNM) en de Vereniging van Dienstplichtige Militairen (VVDM) bij. Een van die publicaties is ‘Laat je vallen vlug en plat dan heeft de A-bom het minste vat / [schrijvers: Martin Bouma … et al. ; ill. René Uilenbroek ; foto’s: Levien Willemse e.a. ; eindred.: Martin Bouma … et al.]’. Dit is een uitgave van de Vereniging van Dienstplichtige Militairen en gaat over soldaten en kernwapens.

De VVDM en de AVNM waren vakbonden voor dienstplichtigen en vooral de VVDM voerde regelmatig actie. Dankzij de VVDM is onder andere de groetplicht afgeschaft. Beide verenigingen zijn in 1996 opgeheven.

De schenking is uitermate geschikt voor nader onderzoek naar dienstweigeren en de dienstplicht.

Sanne Kool , projectmedewerker registratie

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

link naar legermuseum