De vragen die u stelde

Betekenis van nummers op de bumper van een legervoertuig


vraag:
Ik heb een DAF YA 126 en soms zie je nummers op de bumper staan. Is dit een voertuig nummer of waar hebben ze betrekking op? Ik ben hem aan het opknappen dus het lijkt me leuk om die nummers er ook op te hebben, maar dan wil ik wel graag weten wat ze betekenen. Alvast bedankt.

antwoord:
U kunt verschillende soorten nummers op een voertuig aantreffen: een eenheidsaanduiding met een tactisch teken (infanterie, cavalerie, artillerie, genie, etc.), een gewoon voertuignummer of volgnummer binnen de eenheid, brugclassificatie (dat is een zwart cijfer in een gele cirkel) en natuurlijk een kenteken. U kunt het beste een andere DAF YA 126 als voorbeeld nemen en die nummering overnemen, ook de locatie op de bumper! Helaas kunnen wij u niet aan een voorbeeld helpen, want de DAF YA 126 uit onze collectie heeft geen nummering (dat komt dus ook voor). Als afbeelding is bijgevoegd, met excuus voor de matige kwaliteit van de scan, een voorbeeld van wat de tekens en nummering kunnen betekenen.
De afbeelding komt uit het boek: Militaire voertuigen in de collectie van het Legermuseum / P. van den Heuvel, A. Staarman. – Den Haag : SDU, 2002

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

link naar legermuseum